Wax tegelboren

De Wax Tegelboren zijn uitermate geschikt voor het boren in tegels zonder ze te beschadigen. De Wax Tegelboren beschikken over een vulling van wax. Deze wax zorgt voor verkoeling van de boor.

Gebruikstips

Wij adviseren om wax tegelboren met een haakse slijper te gebruiken. Niet alleen is de boring beter te controleren, de wax tegelboor functioneerd gewoon veel beter bij het toerental van een haakse slijper. Als je een haakse slijper gebruikt laat je de diamantboor met een toerental tussen de 10.000 en 14.000 toeren per minuut draaien en zet je deze schuin op de tegel zodat deze zich erin ‘vreet’. Op de boormachine is het te adviseren toerental 1500-4000 toeren per minuut.

Niet alle diamant van de droogboor mag in één keer de tegel raken. Zet de boor dus niet vlak op de tegel, maar houd de boor schuin en maak een pendelende/schommelende beweging. Hierdoor is steeds maar een gedeelte van de boor in aanraking met de tegel. Dit voorkomt het verbranden van de boor. 

Droogboren met wax moet niet nog eens extra gekoeld worden met water. Het water zou de wax namelijk doen stollen.

Boor niet door de volledige tegel heen, maar stop op ongeveer 85% van de tegeldikte. Verwijder dan de boorresten in de tegel met een schroevendraaier. Hierna kun je met een betonboor(tje) het gat op diepte boren. Dit bespaart ook nog eens tijd!

Diamantgereedschappen werken door wrijving. Daarom moet je de boor en het vermogen van de machine hun werk laten doen. Als je de boor forceert, wordt deze juist minder effectief en gaat ook minder lang mee.